Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Kultur i skolan

Att du som är elev ska ha rätt till kultur är självklart. Därför samarbetar kulturverksamheten med skolorna, dels genom ett kulturprogram för skolorna och dels genom skapande skola. I Ale finns ett väl utvecklat samarbete mellan skola och kultur vilket gynnar dig som går i skolan.

Foto: Vlad Vasnetsov / Pixabay

Kulturutbudet till Ales elever består av tre delar; kulturskolan, kultur i skolan och skapande skola.

Kulturskolan

Kulturskolan är en frivillig verksamhet som erbjuder undervisning i estetiska ämnen till alla elever i Ales skolor. Kulturskolan i Ale har ett brett utbud av kurser och erbjuder undervisning i allt från instrument, dans, sång och teater. 

Läs mer om kulturskolan i Ale.

Kultur i skolan

Kulturverket arrangerar i samarbete med skolor och förskolor kulturupplevelser runt om i kommunen med hög kvalitet. I programmet ingår såväl skolbio som musik, teater och dansföreställningar och besök på de lokala museerna. Även resor till andra kulturella utflyktsmål kan förekomma.

Skolornas och förskolornas kulturprogram bestäms i samarbete med Barnkulturgruppen där representanter från skola, förskola och bibliotek ingår.

Skapande skola

Skapande skola är ett stadsbidrag som delas ut av Kulturrådet i syfte att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Skapande skola är ett komplement till skolornas egen kulturbudget. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Varje år fördelas cirka 170 miljoner kronor till landets grundskolor årskurs F-9, förberedelseklass och särskola. 

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenterlänk till annan webbplats

Sidan kontrollerades av:

den 2020-06-25