Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Skola 24 på fritids

I Skola 24 lämnar du schema och anmäler frånvaro på fritids. På den här sidan förklarar vi i några enkla steg hur du använder Skola 24.

Logga in och kom igång

Gå in på skola24.se. Det finns en app, men den kan bara användas för att anmäla frånvaro. Schema behöver läggas på webben. Välj domän ale.skola24.se och logga in med det användarnamn och lösenord som du fått av skolan.

Lägg in tider före och efter skoldagen

Fritids schemaläggs som två poster - före skolan och efter skolan. Du behöver därför veta vilka tider som gäller för skolan. Det ser du antingen i appen eller på webben (Skola 24) under fliken "Schema".

Regelbundna arbetstider

Om du arbetar samma tider varje vecka så väljer du att lämna in tider för 1 vecka. Ange tid för lämning och fram till skolan börjar. Sedan för när skolan slutar och fram till hämtning. Veckoschemat repeteras tills du lägger in ett nytt schema.

Oregelbundna arbetstider

Har du olika tider på olika veckor kan du skapa flerveckors-schema. Då väljer du att lämna in schema för 2-8 veckor.

Exempel:
NN arbetar mellan 9-14 mån-ons varannan vecka och 12-17 tis-fre varannan vecka. Hen väljer att lämna in tider för 2 veckor.

Anmäla frånvaro eller ledighet

Du måste informera fritids om att ditt barn är sjuk eller om barnet ska vara ledig. Det gör du i appen eller på webben genom att skicka in frånvaro eller ledighet. I appen kan du logga in med BankID. Välj vilket barn som anmälan gäller och datum. Du kan göra anmälan på heldag eller del av dag.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den