Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

IST Home Skola i förskolan

Har du barn i förskolan behöver du ladda hem appen IST Home Skola för att kunna lämna in schema och anmäla frånvaro i förskolan. På den här sidan förklarar vi i några enkla steg hur du använder IST Home Skola.

Logga in och kom igång

För att kunna använda IST Home Skola-appen behöver du identifiera dig. Appen använder SkolID Länk till annan webbplats. som ID-tjänst tillsammans med BankID Länk till annan webbplats.. Börja med att ange ditt personnummer och godkänn sedan via BankID. Sen är du klar och kan använda appen.

Regelbundna arbetstider

Om du arbetar samma tider varje vecka så väljer du att lämna in tider för en vecka. Ange tid för lämning och hämtning, dag för dag, eller för flera dagar samtidigt. Då repeteras veckoschemat tills du lägger in ett nytt schema.

Lämna tomt de dagar barnet inte ska vara på förskolan.

Oregelbundna arbetstider

Har du olika tider på olika veckor kan du skapa flerveckors-schema. Då väljer du att lämna in schema för det antal veckor som ska repeteras.

Exempel:
NN arbetar mellan 9-14 mån-ons varannan vecka och 12-17 tis-fre varannan vecka. Hen väljer att lämna in tider för två veckor.

Anmäla frånvaro eller ledighet

Du måste informera förskolan om att ditt barn är sjuk eller om barnet ska vara ledig. Det gör du i appen genom att skicka in frånvaro eller ledighet. Välj vilket barn som anmälan gäller och datum. Anmälan är förinställd på heldag, men du kan även anmäla del av dag om det behövs.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den