Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Erbjudande om plats

När vi har hanterat din ansökan får du erbjudande om plats via sms. Där står var barnet har fått plats och ett preliminärt datum för inskolningstart. Inskolningen kan skjutas fram max 14 dagar. Förskolan kontaktar dig med mer information någon vecka före inskolning. 

  1. Svara på platserbjudande:
    e-tjänst för skolval, förskola och familjedaghem och fritidshem Länk till annan webbplats.

Om du inte svarar inom fem dagar (tre dagar för byte av förskola/pedagogisk omsorg) stängs erbjudandet och din ansökan försvinner. Om du fortfarande vill ha barnomsorg måste du ansöka på nytt. Om du accepterar erbjudandet blir barnet placerad på den förskola som erbjudits. Du betalar från det datum som vi kan erbjuda dig plats, även om du flyttar fram inskolningsdatumet.

Om du har fått erbjudande om en förskola som du inte har önskat kan du välja att tacka ja och stå kvar i kön till den förskola du önskar. Du kan också tacka nej till platsen. Då ligger barnet kvar i kön. Om du har ansökt om plats i kommunal barnomsorg, men tackar ja till en plats i fristående verksamhet behöver du stänga din ansökan till kommunal verksamhet så att vi kan erbjuda platsen till nästa barn i kö.

Inskolning efter sommaren

I augusti går alla sexåringar upp i förskoleklass och många platser blir lediga i förskola och pedagogisk omsorg. För att inskolningen ska bli så bra som möjligt, kan inte alla barn börja samtidigt. Därför fördelas inskolningarna ut över några dagar på de enheter där det är flest inskolningar. Därför kan du erbjudas start några dagar senare än det datum då du önskat.

Börja på fritids efter sommaren

Fritids öppnar v.32 men skolan börjar först ca; två veckor senare. Den första tiden kan det vara blandade åldrar i fritidsgrupperna beroende på hur många barn som är tillbaka efter sommarlovet.

Relaterad information

Självservice

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den