Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Unikum i förskolan

Unikum är förskolans digitala verktyg för att dokumentera varje barns utveckling och lärande. I Unikum sker också kommunikationen mellan verksamheten och vårdnadshavare.

Barn och pedagog i förskola

Förskolan ska kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp och analysera varje barns utveckling och lärande, samt utvärdera hur förskolan tillgodoser barnens möjligheter att utvecklas. Det sker i det webbaserade IT-verktyget Unikum. Där kan du som vårdnadshavare följa ditt/dina barns förskolas utbildning och det enskilda barnets utveckling och lärande. Unikum följer ditt barn hela vägen genom förskola och grundskola.

Det är genom Unikum vi kommunicerar med dig som vårdnadshavare. Här får du information från kommunal nivå, förskolenivå samt från respektive barns avdelning.

Inloggning

Du som vårdnadshavare loggar in på Unikum med bank-ID. Om du inte har bank-ID, kontakta ditt barns förskola för inloggningsuppgifter.

Gå till inloggningssidan här Länk till annan webbplats..

Unikum Familj

Unikum familj är Unikums egna app för vårdnadshavare. I Unikum Familj tar du del av information och följer ditt barns lärande på ett smidigt sätt. Unikum Familj är anpassad för både skola och förskola och finns att ladda ner från App Store och Google Play Store.

Observera att frånvaro- och schemafunktionen i appen inte kommer att vara tillgänglig - för detta använder du som vanligt Skola24.

Samtycke

Ale kommun behöver vårdnadshavares tillstånd för att publicera bilder/filmer och ljudklipp i Unikum. Detta samtycke avser hur förskolan samt Ale kommun får hantera foton, filmer och ljudinspelningar på elev-, grupp- och skolnivå. Du behöver förnya samtycket vid byte av förskola/skola. Du kan återkalla samtycke genom att kontakta verksamheten.

Här ger du som vårdnadshavare samtycke Länk till annan webbplats..

Ändring av kontaktuppgifter

Som vårdnadshavare ändrar du dina kontaktuppgifter i IST – inte i Unikum. Det är viktigt att båda vårdnadshavarna har korrekt mailadress i IST, så att ni får utskick från Unikum direkt till er mail.

Här ändrar du dina kontaktuppgifter Länk till annan webbplats..Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den