Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Föreningar, föreningsliv

Ale har av tradition ett mycket starkt och brett föreningsliv. Kommunen är, med nästan 200 föreningar, en av de mest föreningstäta i landet.

Det finns föreningar för så gott som alla intressen och smakriktningar. Från de riktigt stora idrottsföreningarna med flera hundra medlemmar, fina anläggningar och klubbhus till de minsta specialföreningarna med något tiotal aktiva entusiaster.

Föreningar viktiga för barn och ungdomar

Föreningslivet i Ale spelar en mycket viktig roll i att ge barn och ungdomar bra uppväxtvillkor och att erbjuda mötesplatser för våra kommuninvånare. Ale kommun stödjer föreningslivet genom lokaler, anläggningar och bidrag. Det ekonomiska stödet styrs genom bidragsbestämmelserna.  Där sägs bland annat att barn- och ungdomsverksamhet är prioriterad, liksom verksamhet som syftar till att utveckla ett demokratiskt, socialt och ekonomiskt ansvarstagande.

Vikten av att skapa positiva miljöer för ungdomar samt att stimulera till engagemang och verksamheter mot våld, droger och främlingsfientlighet är också utpekade som viktiga områden.

Här söker du föreningsbidrag

Barn- och ungdomsföreningar söker bidrag via Ale Fritid. Ett antal föreningar söker bidrag via Kultur och fritidsnämnden och dess sektor. Det gäller studieförbund, Folkets Hus- och bygdegårdsföreningar, hembygdsföreningar samt kulturföreningar med övervägande vuxna medlemmar.

Inloggning för din förening att söka bidraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

E-tjänst för föreningar

Som förening i Ale kommun har du möjlighet att använda vår e-tjänst för att söka och boka lediga tider i sport- och idrottshallar samt att söka bidrag. Här kan du se vilket bidrag du har fått, aktuella bokningar och du kan även uppdatera er förenings uppgifter. Utnyttja även vår e-tjänst för att söka aktivitetsbidrag, registrera medlemmar, lägga in närvaro och direktkoppla till Riksidrottsförbundet.

E-tjänsten interföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arkivering

Vill din förening arkivera? Du vet väl att vi har ett samarbete med föreningsarkivet i Mölndal. Vill du veta mer så gå in på www.foreningsarkivet-svg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-06-08 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.