Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Artscape Saga - konstprojekt i Ale

Under våren 2019 kommer såväl svenska som internationellt ledande konstnärer skapa en imponerande samling muralmålningar (stora väggmålningar utomhus) runt om i Göteborgsregionen, däribland Ale.

Muralmålning från tidigare projekt. Konstnär: Henrietta. Fotograf: Raimo Orava

Ale - en av de deltagande kommunerna

De offentliga konstverken kommer vara baserade på både kända och mindre kända folksagor från världens alla hörn. Tolv kommuner i Göteborgsregionen medverkar i projektet, varav Ale kommun är en av de deltagande kommunerna. Projektet Artscape Saga kommer att genomföras från den 27 maj till 16 juni 2019 men exakt vilket datum som konstnärerna kommer till Ale för att måla är ännu inte fastställt.

– Folksagor är ett berättarformat som är universellt för alla kulturer i hela världen. Genom att kombinera det med den ofta väldigt moderna gatukonsten hoppas vi kunna skapa många nya och spännande uttryck. Och inte minst fantastiska konstverk, säger Daniel Wakeham, en av grundarna av den ideella kulturorganisationen Artscape som genomför projektet.

Konst till för alla

Projektets aktiviteter är helt gratis och öppna för alla. Besökare och invånare kommer få sitta på första parkett när de enorma väggmålningarna växer fram. Det anordnas även flera konstnärsledda workshops runt om i regionen, där vem som helst får vara med och skapa konst tillsammans med erfarna konstnärer.

– Vi ser det som en självklarhet att låta allmänheten delta och sätta sin kreativa prägel på sin omgivning. Gatukonsten är den snabbast växande konstformen idag och kanske den mest demokratiska. Genom att erbjuda ett öppet forum för eget skapande och inspiration hoppas vi kunna sänka tröskeln för konst och kultur, säger Tor Hedendahl, andra delen av duon bakom Artscape.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2019-02-21 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.