Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Lyssna på sidan Lyssna

LUPP - ungdomsundersökningen

I Ale vill vi ta ungdomars åsikter på allvar. Du som ung i Ale har viktig kunskap kring hur det är att leva som ung i Ale. Arbetet med att använda resultatet av LUPP i skolor och förvaltningar pågår kontinuerligt.

Genom LUPP får Ales invånare, tjänstepersoner och politiker större kännedom om ungas erfarenheter i kommunen och därmed större möjligheter att utifrån kunskap förbättra ungas situation i Ale. Resultatet ger även ett underlag i samtal mellan den kommunala organisationen, de politiska partierna och ungdomar för ökad samsyn kring ungas livssituation i kommunen. Att regelbundet genomföra LUPP gör det möjligt att jämföra resultaten över tid och identifiera behovsområden tillsammans med övriga undersökningar och uppföljningsdokument.

LUPP 2017

Under hösten 2017 har ungdomsundersökningen Lupp (Lokal uppföljning av ungdomspolitiken) genomförts. Där har alla ungdomar som går i årskurs 8 och andra året på gymansiet fått möjlighet att svara på cirka 70 frågor kring sin vardag. Frågorna har ställt utifrån 6 olika teman: Fritid, skola, politik och samhälle, trygghet, hälsa, arbete och framtid.

Genom att svara på Lupp gör du din röst hörd.

Om du som ungdom vill påverka hur det är att leva i Ale eller engagera dig i vad kommunen gör för unga, kan du kontakta ungdomscoacherna eller läsa mer kring ungdomsinflytande.

Fakta om Lupp 2017

  • Lupp är en nationell undersökning från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), läs mer: mucf.se/ungdomsenkaten-lupplänk till annan webbplats
  • Nio kommuner i Göteborgsregionen genomför Lupp under hösten: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Mölndal, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.
  • FoU i Väst/Göteborgsregionens kommunalförbund bidrar med samordning, analys och rapportskrivning, läs mer: grkom.se/lupplänk till annan webbplats.
  • Resultaten presenteras under våren 2018

Resultat från tidigare års LUPP-undersökningar

Under hösten 2007, 2010 och 2013 har Luppundersökningar genomförts i Ale. Det var eleverna i årskurs åtta och andra året på gymnasiet som fick svara på de cirka 70 frågor. Under Relaterad information hittar du resultatet av tidigare LUPP-undersökningar.

Kontaktperson

Har du frågor kring genomförande eller återkoppling kring LUPP-undersökningen, kan du ställa dessa till Jonathan Gärtner på 0303- 33 02 20 eller via jonathan.gartner@ale.se

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-04-13 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.