Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Mötesplatser för unga

I Ale finns mötesplatser för unga för dig som är 13 till 20 år. Även du som går i sjuan men ännu inte fyllt 13 år är välkommen.

I Älvängen, Nödinge och Surte driver kommunen mötesplatser för unga där man kan vara med i olika grupper och starta egna projekt, träffa kompisar och lära känna nya människor.

Som ungdom i Ale har du unika möjligheter att själv vara med och skapa din fritid. Om du till exempel vill engagera dig för att du och andra ungdomar ska kunna utöva ett speciellt intresse eller själva driva en egen mötesplats har kommunen massor av personal som kan hjälpa dig. Vi tror att när man själv får vara med och bestämma och skapa sin egen fritid så lär man sig nya saker och utvecklas tillsammans.

  1. Arken i Surte
  2. La Plaza i Älvängen
  3. Ungkan i Nödinge

Vår app Ung i Ale

Du kan vara med på aktiviteter, vara med i olika grupper eller skapa spännande projekt. Varje vecka kommer nya aktiviteter upp i vår egna app UNG I ALE, där kan du se vad som händer på din mötesplats under veckan. Prata med personalen på mötesplatsen om du vill prova på någon idrott, spela spel, fika eller lyssna på musik. Hos oss har du möjlighet att påverka din fritid på riktigt!

  1. Ladda ner appen här Länk till annan webbplats.

Kan man starta egna projekt/aktiviteter?

Har du som ungdom idéer på nya aktiviteter som du vill vara med och starta och engagera dig i? Eller vill du starta ett större projekt som till exempel ett event, eller till och med en festival?

På kommunens mötesplatser finns ungdomscoacher, som kan hjälpa dig att komma igång. Du kan antingen ringa eller smsa ungdomscoacherna eller skriva till dem på Facebook. Du kan självklart också komma till våra mötesplatser när de är öppna och prata om din idé.

  1. Hur du kan gå till väga om du har en idé på ett fritidsprojekt

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den