Ale kommuns logga
| Translate
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Lyssna på sidan Lyssna

Res mer klimatsmart

Utmana dig själv, dina vänner och familj att resa mer klimatsmart. Med gratisappen Smart får du mer poäng ju mer hållbart du reser. På ett enkelt och roligt sätt utmanas du, dina vänner och familj att resa mer hållbart genom olika tävlingar och utmaningar. Smart-appen är en del i projektet Hållbara attraktiva stationssamhällen som finansieras av Vinnova.

Hållbara attraktiva stationssamhällen

Hållbara attraktiva stationssamhällen är ett tvåårigt innovationsprojekt som genomförs i Lerum och Nödinge under år 2016 och 2017. Projektet drivs av idén att konkurrera med den egna bilen som den enkla lösningen, även i mindre orter med stort bilberoende. Invånare kommer framöver att engageras för att delta i workshopar och pilottester av nya mobilitetstjänster för resor och transporter av personer och varor.

Medskapande utifrån lokala behov

I projektet kommer vi att behöva hjälp att identifiera dagens behov för att kunna utveckla morgondagens tjänster. Om miljöpåverkan från transporter ska kunna minska behöver vi utveckla hållbara alternativ och komplement till privatbilen. I samverkan med invånarna utvecklar vi smarta och hållbara res- och transporttjänster (mobilitetstjänster). Tjänsterna ska skapas utifrån lokala behov och alla är välkomna att delta på medskapande workshopar. 

SMART belönar dig för att du reser hållbart.

SMART är ett lokalt initiativ från samarbetande aktörer i vår kommun. Genom att använda SMART bidrar du till utvecklingen av hållbara transporter och till god ekonomi i ditt närområde. Bra både för dig och din omgivning.

Appen är gratis och generar poäng för hållbara resor som att gå, cykla eller åka kollektivt. Förutom att bränna kalorier, spara bensin och därmed koldioxid, så tjänar du poäng som belönas med priser och rabatter. Du laddar ner appen på din mobiltelefon där du hämtar dina appar, sök på Smart i Sverige.

Ibland skickar SMART frågor om hur du upplever dina resor. Dina svar hjälper oss att förbättra trafiksituationen och utveckla nya resetjänster till dig.

Alla kan vara med

Främst gäller projektet invånare i Nödinge men alla i Ale kan vara med och mäta sitt resande och utmana sina vänner eller kollegor på jobbet. Projektet ska gå i mål i 2017.

Mer information:

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-01-15 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-33 00 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.