Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Om webbplatsen

Ale.se är den officiella webbplatsen för Ale kommun. Varje förvaltning är ansvarig för att innehållet på förvaltningens sidor är korrekt och uppdaterat med aktuell information. Det övergripande ansvaret för webbplatsen funktionalitet har kommunikationschefen.

Webbplatsen är till för alla

Syftet med webbplatsen är att du som besökare enkelt ska kunna hitta den information du söker och utföra dina ärenden på tider som passar dig. Webbplatsen ska samtidigt stödja demokratin och att marknadsföra Ale kommun. Vi anstränger oss för att motsvara besökarnas krav på tillgänglighet och dialog. Vi utvecklar ständigt fler möjligheter för dig att uträtta ärenden, använda e-tjänster, dialog, ge klagomål och berömma.

Lämna synpunkter på webbplatsen

Har du synpunkter eller förslag för att förbättra webbplatsen eller sidan du läser? Du hittar kontaktuppgifter till sidansvarige längst ned under varje sida där du kan rapportera eventuella fel eller konstigheter i materialet. Du kan fylla i ett formulär eller höra av dig till den kontaktperson som finns angiven på sidan.

Hitta på webbplatsen

Du kan använda navigeringen i sidhuvudet och på vänstersidan för att hitta det du söker, vi har även funktioner för att lyfta upp populära sidor på varje ingångssida för att du ska kunna hitta det du söker så fort som möjligt. Vi har en webbplatskarta och en A-ö-lista för att få en överblick vad webbplatsen innehåller.

Responsiv webbdesign

Ale.se har en responsiv webbdesign. Det innebär att webbplatsens layout förändras beroende på vilken skärmstorlek du har (dator, Ipad eller mobil). Det är exakt samma webbplats och samma innehåll som visas men skillnaden är att designen kan se annorlunda ut beroende på vilken skärm du har. Exempelvis hittar du menyer längst upp i mobilen medan du hittar dem till vänster i din dator. 

Teknisk information

Aktuell version av ale.se publiceras med Sitevision och är formgiven i samarbete med Bouvet Länk till annan webbplats.. Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare som har stöd för moderna standarder. Äldre webbläsare visar samma innehåll, men kan visa designen annorlunda.

Dokument

I princip alla dokument på webbplatsen är sparade som PDF-dokument. Du behöver AdobeReader för att kunna öppna och läsa dessa dokument. AdobeReader är helt gratis och du kan ladda ner det här Länk till annan webbplats..

Kontakta kommunen

Vill du komma i kontakt med Ale kommun så finns kontaktuppgifter i sidfoten.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den