Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Hälso- och sjukvård, rehabilitering

Kommunen ansvarar för den hälso- och sjukvård och rehabilitering som utförs av sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast i kommunens särskilda boenden, dagliga verksamheter eller hemma hos dig som har svårigheter att uppsöka vårdcentral. I övrigt vänder du dig till landstinget.

Hitta närmaste vårdgivare/vårdinrättning

Det bästa sättet att hitta din närmaste vårdinrättning är att använda dig av 1177 Vårdguiden som är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. De erbjuder sjukvårdsrådgivning och information och har öppet dygnet runt. Du når dem via telefonnummer 1177 eller på webben 1177.se.

  1. Hitta vård i Ale på 1177.se Länk till annan webbplats. (vårdcentral, BVC, tandvård, etc.)

Hemsjukvård

När du på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan uppsöka vårdcentral eller mottagning och har ett varaktigt behov av sjukvård i hemmet kan du få hemsjukvård. När ditt behov av hemsjukvård upphör tar din vårdcentral över ansvaret.

  1. Hemsjukvård i Ale

Rehabilitering

Du som behöver rehabilitering i hemmet efter sjukdom eller skada kan få hjälp av arbetsterapeut och fysioterapeut/sjukgymnast. Detta gäller dig som är inskriven i kommunens hemsjukvård, bor på kommunens biståndsbedömda boenden eller är på daglig verksamhet. Det behövs ingen remiss. Du själv eller anhörig kan kontakta oss direkt.

  1. Rehabilitering Ale Rehab

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den