Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Hjälp till barn och unga

Alla mår dåligt ibland. Man kan inte alltid vara glad, och man behöver tillåta sig själv att känna det man känner. Här kan du som är barn, ungdom eller anhörig läsa om olika problem och diagnoser, var du kan få hjälp och stöd om du inte mår bra och vart du ska vända dig i en akut
situation.

Det tillhör livet att det ibland känns tungt och trist. Ibland finns det tydliga orsaker till att det känns så. Andra gånger kan man känna sig nere utan att riktigt förstå varför. Det kan ofta kännas bättre om man vilar, tar en promenad, gör något man tycker om eller pratar med någon om hur man har det.

Beroende på vad du behöver hjälp med så kan du antingen vända dig till oss på kommunen eller till någon av landstingets mottagningar, exempelvis din vårdcentral. Läs mer om vart du vänder dig under respektive område.

Har du behov av akut hjälp?

Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn och unga.

  1. Vänd dig hit när det är akut

Behöver du hjälp och stöd?

För dig som bor i Ale kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig. Är du osäker på vart du vänder dig med ditt problem? Ring till Kontaktcenter så hjälper de dig vidare, telefon 0303-70 30 00.

  1. Här kan du få hjälp

Olika anledningar att behöva stöd

Via våra olika rubriker kan du läsa mer om olika problem och diagnoser och vart du som barn, ungdom eller anhörig kan vända dig för att få hjälp och stöd.

  1. Olika anledningar att behöva stöd och vart du kan vända dig

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den