Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Ungdom

Här kan du hitta information om hur du som ungdom kan engagera dig i drogfria aktiviteter, hjälpa en vän som hamnat i ett drogmissbruk och läsa om hur droger påverkar din kropp och omgivning. I relaterad information kan du hitta fakta kring hur droger påverkar dig och din omgivning.

  1. Att vara ungdom
  2. Drogfria aktiviteter
  3. Vill du hjälpa en vän?

Att var ungdom

Tonåren är en väldigt speciell tid i livet. Som ungdom befinner du dig i gränslandet mellan att vara barn och vuxen och det är mycket nytt att ta ställning till: skola, kompisar, sena kvällar, sex, fest och – inte minst – alkohol, tobak och narkotika. Det är en spännande tid, men ungdomsåren kan också vara jobbiga.

Vi vill stötta dig i ditt ställningstagande mot alkohol, tobak och narkotika. Därför försöker vi på den här sidan ge dig med så bra lästips att du kan bilda dig en egen uppfattning om varför vuxna alltid tjatar om att det är farligt med alkohol, tobak och andra droger. Du hittar länkarna under "Relaterad information" här till höger.

Drogfria aktiviteter

Att ha en meningsfull och rolig fritid är viktigt ur flera olika perspektiv. Vi vill att du som ungdom ska kunna ha kul och hänga med dina vänner i en trygg och drogfri miljö. Det är många olika verksamheter som arbetar för att du som ung ska ha aktiviteter att göra på kvällar och helger. På den här sidan finner du kontaktuppgifter till några av dem.

Mötesplats för unga

Ale kommuns mötesplatser för unga vänder sig till dig som är 13-20 år. Även du som går i sjuan men ännu inte fyllt 13 år är välkommen. På våra mötesplatser ligger fokus på att du som är ungdom själv har makt och möjlighet att skapa de projekt och aktiviteter som du vill.

Mötesplatser för unga

Vill du hjälpa en vän?

Är du orolig för hur din kompis använder alkohol, tobak eller narkotika är det viktigt att vet att det finns stöd att få. Du kan läsa tips från personal med lång erfarenhet av denna typen av samtal.

Tips om att tala med en kompis om droger Länk till annan webbplats.

Fältassistenterna

Fältassistenterna arbetar uppsökande med ungdomar i åldern 13–20 år. De är till för dig som behöver pratat med någon eller hjälper dig komma i kontakt med personer som kan hjälpa dig.

Kontakta Fältassistenterna

Verksamheter för hjälp och stöd för familjer i Ale kommun

För dig som bor i Ale kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig om du känner att du inte mår bra.

Hur vi i Ale kommun kan hjälpa dig

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den