Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Föreningar & företagare

Vill du som förening eller företagare engagera dig i vårt drogförebyggande arbete? Vi vill samarbeta med er för att minska missbruk av droger och alkohol i Ale. Vi i Ale kommun arbetar bland annat efter konceptet "100 % Ren Träning" för att tillsammans skapa drogfria och dopingfria gym.

  1. Vill ni bidra till det förebyggande arbetet i kommunen?
  2. Föreningsliv
  3. Rådgivning till dig som använder doping eller behöver råd
  4. 100% Ren Träning

Vill ni bidra till det förebyggande arbetet i kommunen?

Ni kan ta kontakt med kommunens drogförebyggare via Kontaktcenter för att bolla idéer eller för att få tips på hur din verksamhet kan bidra till det förebyggande arbetet.

Föreningsliv

En välfungerande förening som arbetar aktivt med värdegrundsfrågor skapar goda förutsättningar för att medlemmarna ska utveckla sunda vanor men bidrar även till ökat välbefinnande. Som förening möter ni en stor del av Ale kommuns invånare vid någon tidpunkt i deras liv.

Hur jobbar er klubb mot dopning?

Har ni funderat på om det finns risk för att någon i er idrottsförening skulle kunna dopa sig? Skulle det kunna ske av misstag? Hur skulle ni göra då? Har ni någon antidopingplan att ta hjälp av?

Följ de fyra enkla stegen för att vaccinera din klubb mot dopning på Riksidrottsförbundets hemsida. Länk till annan webbplats.

Rådgivning till dig som använder doping eller behöver råd.

Behöver ni rådgivning kring doping? Använder du anabola steroider och känner ångest, har svårt att sova eller känner dig nedstämd? Örebro har Sveriges enda mottagning kring doping. Kontakta Dopningmottagningen på 019-602 33 60

100 % Ren träning

Vi i Ale kommun samverkar med de lokala gymmen i Ale för att höja medvetenheten kring doping och arbeta förebyggande genom att samverka kring handlingsplaner vid upptäckt av doping. Just nu försöker vi stärka samarbete med de lokala gymmen via det nationella nätverket Prodis.

Upplägget är att erbjuda utbildning till gymmens personal kring doping och stödja i arbetet med att ta fram en handlingsplan. De gym som deltar får stöd i att arbeta fram en handlingsplan mot doping, utbildning i tecken på användning av doping och inbjudan till Prodis årliga nätverksmöte.

Här kan du läsa mer om det Nationella nätverket Prodis. Länk till annan webbplats.

Är du intresserad av att arbeta med 100 % Ren träning? Kontakta Drogförebyggaren via Kontaktcenter.

Sidan kontrollerades av:

den