Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

För dig som vill engagera dig

Ett brett engagemang i lokalsamhället är en viktig del för att nå målen med kommunens drogförebyggande arbete. För att motverka narkotikabruk, användandet av tobak och dopningspreparat samt minska alkoholrelaterade skador måste hela samhället med gemensamma krafter bidra till arbetet.

På den här sidan ges några exempel på initiativ eller verksamheter som du kan engagera dig i för att bidra till det förebyggander arbetet i kommunen.

Nattvandrare

Du är välkommen att vandra om du är en bra förebild för unga, är över 25 år och om du är emot våld, droger och främlingsfientlighet. Det är inte bara föräldrar som vandrar utan alla engagerade personer är välkomna. Ju fler vi blir desto starkare är vi.

Klicka här för att läsa mer om nattvandring i Ale

Local Herolänk till annan webbplats

Har du en grym idé som du vill genomföra men inte vet hur? Finns det någon aktivitet på orten där du bor som saknas? Fixa den själv med hjälp av Local Hero! Local Hero hjälper ungdomar mellan 13-19 år att själva planera och genomföra roliga drogfria aktiviteter och projekt där de bor. De ger även möjligheten att diskutera alkohol och andra droger på ett kul sätt längs vägen.

Alla Local Herogrupper kan ansöka om ett ekonomiskt bidrag för att kunna genomföra sin aktivitet.

Klicka här för att läsa mer om hur du startar ett Local hero projektlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenskar och invandrare mot narkotika - Simonlänk till annan webbplats

Simon – Svenskar och invandrar mot narkotika, är en mångkulturell organisation som arbetar för att öka delaktigheten i samhället, oavsett bakgrund. Simon bedriver opinion kring viktiga drogrelaterade frågor och vill motverka drogmissbruk och sätter särskilt fokus på drogrelaterade frågor som berör specifika grupper. Förbundet anser att all icke-medicinsk användning av narkotika ska vara förbjuden och stöder en restriktiv alkoholpolitik. Droger är ett hot mot demokratin och mot en bra uppväxtmiljö för barn och ungdomar.

Klicka här för att komma till Svenskar och invandare mot narkotikas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tobacco endgamelänk till annan webbplats

Vill du vara med och sätta ett måldatum för utfasning av rökningen i vårt land och gör en plan för hur vi ska nå det målet!? Engagera dig då i satsningen Tobacco Endgame – Rökfritt Sverige 2025 som syftar till att påverka Sveriges politiker.

Klicka här för att läsa mer om Tobacco endgamelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

IOGT-NTOlänk till annan webbplats

IOGT-NTO verkar för att minska bruket av alkohol och narkotika, i Sverige och i andra länder, för att därigenom bidra till mänsklig välfärd och trygghet. Vi anser att alkohol och andra droger hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv – och att de motverkar både individens utveckling och samhällets.

Klicka här för att läsa mer om IOGT-NTOlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Smart ungdomlänk till annan webbplats

Smart Ungdom är en ungdomsorganisation som vill engagera unga i det drogförebyggande arbetet, genom att sprida kunskap och skapa lokalt engagemang. Smart Ungdom gör unga delaktiga i civilsamhället och det drogförebyggande arbetar, samtidigt som de jobbar för att skapa förutsättningar för en god hälsa hos unga med särskilt fokus på tobak och tidiga alkoholdebuter.

Klicka här för att läsa mer om Smart ungdomlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

 

Kontaktcenter

Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

 

Besöksadress

Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

 

Postadress

Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider

Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan kontrollerades av:

den 2018-07-30 

 

Kontakta oss


Kontaktcenter
Telefonnummer: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se
Besök: Kommunhus Nödinge, Ale torg
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunkarta

Karta

Klicka på kartan för att komma till en större karta.