Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Garverivägen

Garverivägens särskilda boende och korttidsboende ligger i Ale Seniorcentrum, centralt i Älvängen. Boendet är kommunens nyaste och startade verksamheten i januari 2018.

Ale Seniorcentrum, illustrationsbild från Liljewall arkitekter

Ale Seniorcentrum, illustrationsbild från Liljewall arkitekter

Garverivägens särskilda boende består av 30 bostäder fördelade på tre enheter. Två enheter riktar sig till personer med demenssjukdom och en enhet riktar sig till personer med somatiska sjukdomar och funktionsnedsättningar.

Garverivägens korttidsboende består av 20 bostäder fördelade på två enheter. Den ena enheten är en korttidsenhet med inriktning rehabilitering och den andra med inriktning växelvård, avlastning och i väntan på särskilt boende.

Varje lägenhet är på cirka 30 kvadratmeter och innehåller rum med pentry, rymlig toalett med höj- och sänkbar vask, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

På särskilt boende möblerar hyresgästen själv sin lägenhet förutom säng och madrass som finns på plats. På korttidsboendet är lägenheten utrustad med säng, sängbord, fåtölj och soffbord.

På varje enhet finns gemensamma utrymmen i form av kök, matplats, vardagsrum och uteplats eller balkong. I övriga huset finns tillgång till samlingssal, tränings- och välbefinnande rum, restaurang/café och en utemiljö med stort trädäck och en trädgård med tillgång till växthus och odlingslådor.

Hemlik och trygg miljö

På Garverivägens boende arbetar vi utifrån att all vård och stöd, information och övriga insatser utformas utifrån den enskilde personens behov och önskemål. Delaktighet och tillvaratagande av de egna resurserna är viktiga så att trygghet, glädje och meningsfullhet genomsyrar den dagliga tillvaron. Vi ser också vikten av att boendet känns och upplevs som den enskildes egna hem.

Du som bor på Garverivägen kommer att erbjudas en kontaktperson där ni tillsammans planerar för hur din vård, omsorg och aktiviteter utformas.

Det finns personal dygnet runt och sjuksköterskor och rehabiliteringspersonal finns tillgängliga vid behov.

Kontakt

Kontaktperson

Enhetschef
Jennie Eriksson

Garverivägens särskilda boende
Telefon, avdelning B: 0303-703 908
Telefon, avdelning C: 0303-703 124
Telefon, avdelning D: 0303-703 970

Garverivägens korttidsboende
Telefon, avdelning A: 0303-703 125
Telefon, avdelning E: 0303-703 907

E-post: garverivagen@ale.se

Hitta hit
Garverivägen 3, Älvängen
Visa på karta Länk till annan webbplats.

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den