Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Bli volontär inom äldreomsorgen

Vill du göra något meningsfullt som kan glädja både andra och dig själv? Som volontär kan du göra en betydelsefull insats, till exempel på en mötesplats för seniorer inom kommunen eller på något av våra särskilda boenden. Volontärinsatser är frivilliga och utgår från dina intressen både avseende tid och insats.

En äldre man och två äldre kvinnor går på promenad i ett grönskande landskap

Foto: Jörgen Wiklund/Scandinav

Att vara volontär

Som volontär är du en mycket betydelsefull person i våra verksamheter inom äldreomsorgen, den som har utrymme för det lilla extra. Du gör en insats för våra äldre invånare i den omfattning du själv önskar.

Du har regelbunden kontakt med den volontärsansvariga aktiveringspedagogen på Hälsofrämjande och förebyggande enheten som leder och organiserar insatser och stöttar dig i ditt uppdrag. Du ingår tillsammans med övriga volontärer i ett nätverk där ni utbyter erfarenheter och får råd och stöd i ert uppdrag. I nätverket finns också goda möjligheter för härliga möten och nya kontakter.

Du kan vara volontär på fasta tider varje vecka eller vid enstaka tillfällen, det bestämmer du själv. Du kan delta eller på egen hand arrangera mötesplatser i den Hälsofrämjande och förebyggande enhetens regi eller vara volontär på våra särskilda boenden runt om i kommunen. Ta en promenad, ett samtal över en god kopp kaffe eller en stunds högläsning är några exempel på värdefulla aktiviteter.

Hur blir jag volontär eller hur får jag hjälp av en volontär?

Vill du göra en volontärinsats eller själv få hjälp av en volontär? Kontakta aktiveringspedagog Carina Svensson som ansvarar för volontärer, via telefon, mail eller via seniorlinjen.

Det kan vara bra att veta att volontären är försäkrad under de uppdrag som utförs och en överenskommelse med tystnadslöfte skrivs alltid under innan uppdraget påbörjas. Som volontär får du inte någon ekonomisk ersättning.

Kontakt

Kontaktperson

Carina Svensson, aktiveringspedagog

E-post: volontar@ale.se

Seniorlinjen

Till Seniorlinjen kan du ringa för att bara prata en stund eller få information om kommunens stödinsatser. Du kan även få tips o råd om digital teknik, samt information om träffpunkter eller aktiviteter.

Telefontid: 08:30-11:30
(Helgfria vardagar)

Telefon: 0303-70 30 60

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta till kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Sidan kontrollerades av:

den