Länk till startsidan

Artikeln publicerades kl

Hederspris och Ett gott föredöme

I samband med nationaldagsfirandet delade vi ut Hederspris och Stipendier för ett gott föredöme. Dessutom hälsade vi våra nyblivna svenska medborgare välkomna.

Ludvig Dahl, Livia Sunnefelt, Julia Gustavsson Silva, Frida Maxe, Tea Kasp.

Ludvig Dahl, Livia Sunnefelt, Julia Gustavsson Silva, Frida Maxe, Tea Kasp. Foto: Ale kommun.

Många besökare fick en trevlig dag på nationaldagsfirandet på Norra Klöverstigen i Nödinge. Ale kommun delade ut välkomstpresent och diplom till drygt 50 nyblivna svenska medborgare.

Dessutom delade vi ut Hederspris och stipendier för Ett gott föredöme.

Ett gott föredöme Tea Kasp

Tea är en fantastisk brottare och en bra förebild för de yngre atleterna. Hon studerar hårt för att komma in på sin drömutbildning, arkitekt, på Lunds universitet samtidigt som hon tränar brottning på elitnivå i Alebrottarna med målet att ta ett SM-guld i junior-SM.

Trots sina två högt uppsatta mål har hon ändå tid att träna unga adepter i brottning och stödundervisa i matte vid behov. Hon är en sann kämpe både på och utanför mattan.

Tea är ett gott föredöme.

Ett gott föredöme Frida Maxe

Frida har varit en stor del av Alebrottarna i många år och sprider glädje och positivitet bland sina klubbkamrater. När hon la tävlandet bakom sig fortsatte hon som domare och har under kort tid blivit en av de bästa domarna man kan ha på mattan.

Trots att hon fortfarande är ung dömer hon med integritet och rättvisa. Det är fantastiskt att se personer som Frida som dedikerat sin fritid till sporten och fair-play. Det finns inga tvivel om att denna eldsjäl kommer att vara bland de främsta domarna i landet, väldigt snart och under lång tid framöver.

Frida är ett gott föredöme.

Ett gott föredöme Ludvig Dahl

Ludvig har tillsammans med Livia byggt upp Bohus gymnastiks parkourverksamhet. De började tillsammans med en grupp. Nu några år senare leder de 6 stycken grupper i veckan i åldrarna 3–15 år.

Ludvig och Livia ser samtliga barn och ger dem hela tiden positiv feedback och viljan att utvecklas. De har lika god hand om de allra minsta som de allra äldsta och barnen älskar verkligen sina ledare.

Ludvig är ett gott föredöme.

Ett gott föredöme Livia Sunnefeldt

Livia har tillsammans med Ludvig byggt upp Bohus gymnastiks parkourverksamhet. De började tillsammans med en grupp. Nu några år senare leder de 6 stycken grupper i veckan i åldrarna 3–15 år.

Livia och Ludvig ser samtliga barn och ger dem hela tiden positiv feedback och viljan att utvecklas. De har lika god hand om de allra minsta som de allra äldsta och barnen älskar verkligen sina ledare.

Livia är ett gott föredöme.

Ett gott föredöme Julia Gustavsson Silva

Julia är en riktigt enastående individ med en magisk närvaro. Hon brinner för det hon gör och har en stor passion och engagemang för allt hon tar sig an.

Som tränare i Alesimmarna är Julia en sann inspiratör, dedikerad till att guida och stödja sina aktiva på deras resa mot att uppnå sina mål. Utöver att hon ger allt för att främja andra, finner hon också sin egen passion i simning och deltar aktivt i styrelsearbetet där hon har en betydande roll.

Julia är ett gott föredöme.

Linda Hoffberg tar emot pris för Malin Milli

Foto: Ale kommun.

Hederspris till Malin Milli

Malin engagerar sig i princip 24/7 för att ungdomarna i Nödinge ska utvecklas, må bra och känna framtidshopp. På dagarna arbetar hon som familjebehandlare och på sin fritid driver hon My Attitude. Hon brinner för att alla ungdomar ska få goda uppväxtvillkor och hon finns alltid nära till hands för den som behöver stöd.

Malin är enormt viktig både för den enskildes utveckling och för Ale kommuns utveckling. Hon bidrar genom ord och handling till ett samhälle där vi vuxna bryr oss om ungdomarna – vår framtid.

Informationsägare: Kommunikationsenheten