Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Gratis frukost på Da Vinciskolan

Da Vinciskolan i Nödinge har vunnit en frukosttävling där eleverna i årskurs 7–9 bjuds på frukost varje skoldag i tre veckors tid.

Eleverna blir bjudna på olika frukostalternativ alla tre veckor där de nu under första veckan fick frukost innan skolstarten bestående av gröt och smörgåsar. Andra veckan kommer de att få frukost under första rasten och då bjuds det på fil, yoghurt, flingor, müsli och smörgåsar. Tredje veckan blir det ett helt annat upplägg där eleverna kommer bjudas på en så kallat To go-frukost. Det är ett frukostpaket som delas ut vid ingången till skolan så att eleverna kan ta med sig in i klassrummet eller äta någon annanstans i skolans lokaler.

Omar Sami som är elev på Da Vinciskolan säger att för honom är det väldigt viktigt att äta frukost. – Om jag inte äter frukost blir det inte en bra dag för mig, säger han.

Varje fredag kommer det delas ut en enkät som både elever och personal kommer kunna fylla i där de får svara på om de känner att det har gjort skillnad i skoldagen att äta frukost.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den