Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Angelika jobbar för att vi ska känna oss säkra i våra lokaler

Hon började i kommunen som vårdbiträde och idag är hon säkerhetssamordnare. Under pandemin tog hon fram ett beredskapslager med utrustning för våra medarbetare inom vården.

1998 började Angelika i Ale kommun som sommarvikarie inom hemtjänsten. Under åren har hon haft en rad olika tjänster i kommunen och under pandemin fick hon uppdraget att ta fram ett beredskapslager för våra medarbetare inom vården, med utrustning som handskar, visir och handsprit.

– I början satt vi tillsammans med frivilliga och tillverkade visir, det fanns liksom inget annat alternativ. Och sedan när vi fick tag på saker som egentligen inte fanns tillgängliga… hur glad man blev när man såg hur viktigt det var för verksamheterna. Det är en erfarenhet jag kommer bära med mig livet ut.

Idag säger Angelika att kommunen står mycket mer förberedda för en eventuell pandemi likt Covid -19. Och förutom krisberedskap arbetar hon också med kommunens systematiska brandskyddsarbete, ett jobb hon tycker är väldigt inspirerande, inte minst att vara ute i verksamheterna och träffa medarbetarna.

Här kan du läsa mer om hur Ale kommun arbetar med krisberedskap och vad du själv kan göra vid en kris eller nödsituation.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den