Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Kulturskolan når nya målgrupper med Showtime

Med projektet Showtime vill Ale kommun att fler ska få ta del av kulturupplevelser och nå barn som annars inte kommer i kontakt med kulturskolan. Metoden? Att ta kulturen till barnen, och inte tvärtom.

Initiativet kom från början från Tomas Eriksson, enhetschef på kulturskolan i Ale kommun som med pengar från Kulturrådet kunde starta upp projektet hösten 2021. Det som utmärker Showtime är att det sker i samarbete med skolans fritidsverksamhet vilket innebär att det inte sker på kvällar och helger utan på dagtid på plats på skolan.

– Kulturskolan är för alla och Showtime är ett exempel på det. Genom att ha musikundervisning när barnen annars hade gått på fritids når vi barn som annars inte hade sökt sig till kulturskolan.

Totalt har hittills 125 elever från Nödingeskolan genomgått Showtime. Nio repetitioner leder fram till en premiär på scen på Teatern i Ale Kulturrum, där eleverna framför fem låtar för klasskompisar och familj. En av eleverna i senaste uppsättningen av Showtime är Nora Malmqvist som går årskurs två på Nödingeskolan.

– Det känns bra och spännande. Det är som att man får fjärilar i magen, säger Nora Malmqvist.

Khalil Jabr, som också går årskurs två håller med. Han tycker det är nervöst men samtidigt roligt att få spela för andra.

– Man vet inte hur de andra kommer reagera. Om de kommer tycka det är bra, eller dåligt. Eller kanske mittemellan, säger han.

Här kan du läsa mer om Kulturskolan i Ale Länk till annan webbplats.. Från och med 10 december kan du söka kurserna vårterminen 2023.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den