Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Gott betyg för kommunens service och bemötande

Glad kvinna i telefon

Foto: Lars Owesson/Scandinav

Ale kommun placerar sig på en åttonde plats i SKR:s servicemätning när invånarna får bedöma hur enkelt det är att få svar på sin fråga när de ringer kommunens kontaktcenter.

När det gäller enkelhet landande Ale kommuns resultat på 79,9 och snittet för kommunerna som deltog låg på 73,5.

Även bemötande via telefoni undersöktes och Ale kommuns resultatet landade på 86,0 vilket innebär att kommunen hamnade på en 11:e plats när det gäller bemötande. Här låg snittet för kommuner som deltog på 82,1.

För att få en bild av servicenivån har kommunen kontinuerligt gjort servicemätningar. Nytt för i år är att bedömningen utgår ifrån invånarnas upplevelse. De tidigare mätningarna har varit baserad att en person ringer in och ställer förutbestämda frågor. Personen sätter sedan poäng utifrån satta kriterier. I år genomfördes mätningen genom att enkäter skickades ut som sms till invånare som varit i kontakt med kommunens kontaktcenter.

- Det är extra roligt att vi får så gott betyg av de vi är till för. Den allra första kontakten med kommunen sker oftast via kontaktcenter. Här kan du direkt få svar på en fråga eller få hjälp med enklare ärenden och vi arbetar aktivt med att möta våra invånare på ett sätt som ger en positiv upplevelse, säger kontaktcenterchef Carin Kling.

Om servicemätningen

SKR:s servicemätning visar hur invånarna upplever kommunens bemötande, tydlighet och enkelhet via telefon och e-post. Totalt deltog 63 kommuner i servicemätningen våren 2022. Mätperioden pågick i två månader under våren 2022 och i Ale kommun fick vi in 200 svar. Ale kommun valde i år att undersöka servicen via telefon.

SKR:s servicemätning Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den