Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Nya grillplatser för säsongen

Barn grillar korv

Foto: Zurijeta/Mostphotos

Många har sedan pandemin fått upp ögonen för att vara mer ute i naturen. Och en tänd brasa med nåt gott att grilla är svårslaget när man varit i skogen eller tagit ett bad. För att fler ska kunna uppleva vår fina natur kommer kommunen under 2022 anlägga tre nya grillplatser varav en är tillgänglighetsanpassad.

Sedan tidigare finns det 18 grillplatser runtom i kommunen, särskilt anvisade platser där det är tillåtet att tända eld och grilla. Och med den nya som redan byggts vid naturlekplatsen Myternas skog i Älvängen samt de två nya som kommer iordningställas under sommaren vid Hultasjön och Vimmersjön kommer det finnas goda möjligheter för alla grillsugna alebor att stilla sin hunger.

– Folk har ju vistats mer och mer ute i skog och mark under pandemin. Och det är ju en trend som vi ser fortsätter vilket är jättepositivt, säger Hans Henrysson, driftledare på Gata/park.

Och för de som använder rullstol finns sedan i våras den vackra tillgänglighetsanpassade grillplatsen i Myternas skog att nyttja.

– Vi vill ju att så många som möjligt av kommuninvånarna ska få uppleva de fina utemiljöer vi har här i Ale.

Ta med dig vatten

Andra åtgärder man gör på Gata/park inför sommaren är att man rustar upp grillplatsen vid Nödinge båthamn med ny betongring och den nyss nämnda grillplatsen i Myternas skog kommer utrustas med järngrill med galler. Men för att minska risken för bränder är det några saker som är viktiga att tänka på.

– Om det är torrt ute är det viktigt att tänka till om man ska tända en eld överhuvudtaget med tanke på spridningsrisken. Ha alltid vatten i närheten och se till att elden är ordentligt släckt när du lämnar.

Här finns information och karta till kommunens grillplatser:

Grillplatser | ale.se Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den