Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Vi prisade Årets samhällsinsats

Fyra personer

Monica Samuelsson och Mikael Berglund, kommunalråd, gratulerar Lennart Theander och Royne Theander, Lefab.

För första gången delade Ale kommun ut priset Årets samhällsinsats på Näringslivsgalan 2022. Vinnare blev bröderna Lennart och Royne Theander från Lefab för deras arbete under coronapandemin.

Det var precis i början av coronapandemin som vi på Ale kommun snabbt behövde få tag i bland annat stora mängder handsprit. Älvängenföretaget Lefab tillverkar andra kemiska produkter och ställde om sin produktion för att fylla kommunens behov.

- Jag får fortfarande rysningar när jag berättar om vad ni gjorde - ni var med och räddade liv. Det är jättecoolt. Tack! sa kommunalråd Mikael Berglund (M) vid prisutdelningen.

- Tack vare ert engagemang och viljan att nu kör vi kunde vi hjälpa hela Sverige och ändra på reglerna. Vår handsprit kanske smakade lite illa, men den funkade som desinfektionsmedel, sa Lennart Theander.

- Jag var själv ute och levererade handspriten och det var sjuksköterskor som grät när jag kom ut med kartongerna. Jag kände wow, vi gör något bra här, sa Royne Theander.

Motiveringen

LEFAB AB visade sitt stora samhällsengagemang och sin beredvillighet
att ta ansvar för Alesamhället när Ale kommun våren 2020 under coronapandemin bad om hjälp med att få fram handsprit. Utan dröjsmål kavlade företaget upp
ärmarna och ställde om sin verksamhet till handspritsproduktion. Ert agerande i kris var med och räddade liv i Ale.

Nominerade till Årets team

Representanter för Ale kommun och Lefab är dessutom nominerade till Årets team på Framtidsgalan, som genomförs i november och arrangeras av Framtidsverket.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den