Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Detta gäller i kommunala förskolor och skolor i Ale

Grundskolebarn som ler.

Foto: Jörgen Wiklund/Scandinav.

Från och med måndag vecka 10 får våra elever och medarbetare återgå till normal verksamhet i skolan. Det innebär till exempel att vi har lektioner på samma sätt som före pandemin.

Tack alla för att ni har hjälpt och fortsätter hjälpa oss under coronapandemin! Vi vet att det har varit lika tufft för er som för oss.

Från och med måndag vecka 10 får våra elever och medarbetare återgå till normal verksamhet i skolan. Det innebär till exempel att vi har lektioner på samma sätt som före pandemin. Men det är viktigt att komma ihåg att pandemin fortfarande pågår. Den aktuella varianten av coronaviruset är mildare, men mycket smittsam så det är viktigt att ha god handhygien. Dessutom går det mycket magsjuka nu och handtvätt är också ett bra sätt att undvika att magsjuka sprids. Vi ser till att barn, elever och medarbetare tvättar händerna ofta. Påminn gärna era barn om hur viktigt det är att hindra smitta att spridas genom att ha rena händer.

Vi vill också påpeka hur viktigt det är att människor som är sjuka stannar hemma. Dock gäller hushållskarantänen inte längre och vi testar inte elever eller medarbetare i skolan vid smittspårning.

Vi fortsätter att hålla utvecklingssamtalen digitalt om det inte finns särskilda skäl att träffas fysiskt. Kontakta rektor i så fall.

Tills vidare har vi inga fysiska föräldramöten, men så snart som smittläget tillåter börjar vi planera för fysiska föräldramöten igen.

Förskola

Våra förskolor fortsätter att ha särskilda regler för lämning och hämtning. Följ de regler som gäller på just ditt barns förskola.

Sjuka barn ska stanna hemma. Samma regler som tidigare gäller för när barn ska stanna hemma och får komma tillbaka till förskolan.

Skola

Från och med måndag vecka 10 får våra elever och medarbetare återgå till normal verksamhet i skolan. Det innebär till att vi har lektioner på samma sätt som före pandemin, vi äter som vanligt i matsalarna och kan göra utflykter och studiebesök.

Grundregeln är att ni vårdnadshavare inte ska komma in i skolan. Kontakta rektor om ni behöver undantag.

Fritids

Vi fortsätter med hämtning utomhus på våra fritids.

Särskola

På särskolan fortsätter vi med smittspårning som tidigare på rekommendation från Smittskydd Västra Götaland. Kontakta rektor om du har frågor.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den