Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

2021 års kulturstipendiater i Ale kommun

Foto: Privat.

Årets kulturstipendiater i Ale kommun är Emmeli Rolleberg, keramikkonstnär, Sune Hallsten, poet och låtskrivare, samt Kultur på Mauritzberg (Johan och Katharina Dahlbäck).


För 2021 hade vi en fin bredd bland sökanden till kulturstipendierna i Ale kommun. Efter diskussioner och noga övervägande kom kultur- och fritidsnämnden överens om att dela ut stipendier till en keramikkonstnär, en konsertarrangör och en poet. Stipendierna kommer att delas ut på Föreningsgalan den 9 mars 2022 i Ale kulturrum.

Emmeli Rolleberg, keramikkonstnär

Emmeli Rolleberg får årets arbetsstipendium med motiveringen:
Emmeli Rolleberg, bosatt i Surte, är en keramikkonstnär som genom sitt konstnärskap utforskar världen mellan livet och döden, det kroppsliga och andliga som hon sedan gestaltar och återger i keramiska form. Hon producerar både bruksgods och konstföremål i sitt garage och kultur- och fritidsnämnden vill genom ett arbetsstipendium om 7 500 kr bidra till att Emmeli ska kunna etablera sig ytterligare som konstnär i Ale.

Sune Hallsten, poet och låtskrivare

Sune Hallsten, poet och låtskrivare, får det andra arbetsstipendiet med motiveringen:
Sune Hallsten från Bohus är poet och låtskrivare som med värme, inlevelse och närhet tar sig an ämnen som de stora frågorna i livet, olycklig kärlek och smärta. Med målande ord och meningar får han läsaren (och lyssnaren) att vilja höra mer ur hans textskatt. Kultur- och fritidsnämnden vill genom ett arbetsstipendium om 7 500 kr bidra till att Sune kan ge ut sin diktsamling.

Kultur på Mauritzberg, kulturarrangör

2021 års belöningsstipendium går till Kultur på Mauritzberg som sedan 2009 arrangerat olika typer av kulturarrangemang i Hålanda med motiveringen:
Med stort hjärta, driv och engagemang har Johan och Katharina Dahlbäck öppnat upp sitt hem, kvarnbyggnaden och de vackra omgivningarna i Hålanda för förstklassig kultur på Mauritzberg. Där har man bjudits på konserter av hög kvalitet med internationellt verksamma musiker sedan 2009. Kultur- och fritidsnämnden vill genom ett belöningsstipendium om 15,000 kr bidra till ett fortsatt inspirerande och utvecklande arbete för en levande kulturlandsbygd.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den