Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Mattias Mossberg är ny sektorchef för sektor samhällsbyggnad

Mattias Mossberg, ny sektorchef för sektor samhällsbyggnad.

Mattias Mossberg, ny sektorchef för sektor samhällsbyggnad.

Mattias Mossberg är Ale kommuns nya samhällsbyggnadschef. – Jag ser fram emot att jobba kommunövergripande och att fortsätta arbetet med att utveckla sektor samhällsbyggnad, säger han.

Mattias Mossberg har varit teknisk chef i Ale kommun i snart två år och under den tiden har hans önskan att jobba mer med långsiktig strategisk samhällsutveckling vuxit. Nu tror han att hans nyfikenhet och obotliga optimism gör honom till en tillförande del i gruppen av chefer som leder organisationen Ale kommun. Och uppenbarligen är det många som tänker så:

- Som i all rekrytering, kanske särskilt när det gäller tjänster med stort mandat och ansvar, har rekryteringsprocessen varit gedigen med engagerade medarbetare, nämndrepresentanter och företrädare för fackförbunden tillsammans med strukturstöd av en specialist från HR. Vi har varit väldigt eniga, från kravprofil till förslag på vilka sökande vi vill gå vidare med till slutgiltig rekrytering, säger kommunchef Maria Reinholdsson.

Arenabygge ledde till vilja att utveckla samhället

Mattias har bland annat arbetat på Volvo Cars och på Göteborgs Kungliga Segelsällskap. Direkt före jobbet i Ale kommun var han en av de ansvariga under bygget av Stenungsunds Arena och ansvarig för organisera driftsättningen av arenan när den stod klar. Det jobbet befäste hans beslut att kombinera det tekniska intresset med en önskan att vara med och utveckla samhället:

- När jobbet i Ale dök upp funderade jag på om jag ville fortsätta att jobba i en politiskt styrd organisation. Jag gjorde mycket research och kom fram till att Ale var en kommun som låg långt fram när det gäller förändrings- och utvecklingsarbete.

Dessutom lockade Ales snabba tillväxttakt i kombination med en känsla av att organisationen Ale kommun fortfarande såg sig som en liten kommun där mycket kunde lösas på språng i korridoren.

- Ale är en mellanstor kommun där vi behöver struktur i hur vi arbetar. Genom ordning, kompetenta medarbetare och tydliga budskap om vad organisationen klarar av att genomföra ger vi invånarna riktigt bra kommunal service, säger Mattias.

Samarbete för långsiktighet

Han har jobbat med sektor samhällsbyggnads utvecklingsarbete i sektorsledningen och konstaterar att allt som händer i sektorn och i kommunen hänger ihop. Många funktioner måste samarbeta redan i ett tidigt skede för att hitta smarta lösningar som fungerar långsiktigt.

- Vi kan till exempel inte planera buskar bara för att de är vackra eller bygga hus för att de är fräcka om de sedan är i stort sett omöjliga att sköta.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande och vice ordförande tar emot Mattias i den nya rollen med stor tillförsikt.

- Det är med stor glädje jag tar emot beskedet om ny samhällsbyggnadschef. Mattias Mossberg är väl insatt i det pågående förändringsarbete som genomsyrat sektor samhällsbyggnad den sista tiden, säger Henrik Fogelklou (M), ordförande.

- Ledning och styrning av sektorn kräver framgent både uthållighet, engagemang och tydlighet för att ge personalen rätt förutsättningar till att möta våra invånares behov. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Mattias i den nya rollen, säger Johan Nordin (S), vice ordförande.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den