Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Kronprinsessparet besökte Ale virtuellt

Kronprisparet på skärm bredvid Mikael Berglund.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tillsammans med kommunalrådet Mikael Berglund (M). Foto: Ale kommun

På grund av rådande pandemi kunde inte kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöka Ale fysiskt. Men i fredags passade de på att ringa upp kommunalrådet Mikael Berglund (M) för ett videosamtal om pandemins effekter på Ale och dess invånare.

Samtalet var en del av att kronprinsessparet ringer upp alla 49 kommuner i Västra Götaland för att stämma av hur coronapandemin påverkat regionen och dess invånare. I fredags var det Ales tur.

– Jag lyfte fram vår personal som har gjort jättestora insatser, det är de som har varit hjältarna under pandemin. Varje dag möter de våra invånare i vården och i skolorna och levererar våra tjänster, säger Mikael Berglund.

Kronprinsessparet var särskilt nyfikna på hur Ale, trots utmaningarna, gått styrkta ur pandemin.

– De intresserade sig särskilt för vår kämpaglöd i kommunen. Många här har gått samman och visat sin bästa sida av sig själva. Våra lokala företag har bidragit med skyddsprodukter och våra föreningar har också ställt upp på ett fantastiskt sätt.

Mikael Berglund lyfte också fram utmaningarna kommunen står inför. Inte minst när det kommer till psykisk ohälsa bland barn och unga, ett område som kronprinsessparet brinner för.

– Många unga har inte kunnat gå till skolan på grund av pandemin vilket lett till mer stillasittande. Och där har våra föreningar en jätteviktig roll, inte minst för att aktivera och få ungdomar att röra på sig, säger Mikael Berglund.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den