Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Yrkesintroduktion - gymnasieutbildning som leder till jobb

Vet du vilket yrke du drömmer om men är inte behörig att söka till ett yrkesprogram på gymnasiet? Då kan Yrkesintroduktion vara rätt utbildning för dig. Här kan du både få behörighet till ett nationellt gymnasieprogram och utbilda dig direkt till ett jobb. Sök senast 11 juni.

Utbildningen är flexibel och du går i skolan mellan 1 och 3 läsår. Du läser svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, idrott och hälsa, de ämnen som hör till ditt blivande yrke och praktik på arbetsplatser.

Du får undervisning både i ämnen från grundskolan som du inte är behörig i, ämnen från nationella program i gymnasieskolan och kurser från yrkesprogram på gymnasiet. Utbildningen utformas så att den ska passa just dig. Mentor följer upp hur arbetet går och bland annat utbildningens längd anpassas utifrån ditt mål och utveckling. Du kan få studiehandledning på ditt modersmål.

De här yrkesintroduktionsutbildningarna finns på Ale gymnasium från hösten 2021:
Barnskötare
Industriarbetare
Husbyggnad/träarbetare
Vårdbiträde

Vem får gå utbildningarna?

Ungdomar som inte har de godkända betyg från grundskolan som behövs för ett yrkesprogram och ungdomar som tillhör målgruppen för gymnasiesärskolan.

Utbildning utifrån arbetslivets behov

Skolan och det lokala arbetslivet väljer tillsammans ut områden där det finns behov av utbildad personal på den lokala marknaden. Alla områden finns bland de nationella yrkespaketen.

Utbildningarna bedrivs av Ale gymnasium och Komvux tillsammans.

Ansökan

Skicka in din ansökan Word, 40 kB. senast den 11 juni. Du kan också prata med din studie- och yrkesvägledare för att få mer information och råd.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den