Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Enkät – Var ska Alebarnen gå i skolan?

Foto: Gabby Baldrocco/Mostphotos.

Var vill du att ditt barn ska gå i skolan? Vi ska göra om våra skolupptagningsområden och behöver få in önskemål från Aleborna. Vi vill veta vad du tycker, oavsett om du har barn i skolåldern eller inte.

Observera att Surte och Bohus inte berörs av skolområdesförändringen. Därför finns orterna inte med i enkäten.

I Ale väljer man skola både när man ska börja förskoleklass och årskurs 7. Det är bostadsadressen som bestämmer vilken skola man hamnar i. Vi har fler barn i Ale nu än när vi beslutade om dagens skolupptagningsområden, de bor på andra ställen och fler familjer fortsätter att flytta hit. Dessutom har kollektivtrafiken förändrats. Därför ska vi göra om våra skolupptagningsområden.

Vi tar också hänsyn till att barnen ska ha lika möjligheter genom att motverka segregation och samt ge goda möjligheter att ta sig till skolan utan att behöva få skjuts.

Vårdnadshavare har rätt att välja skola till sitt barn enligt skollagen, men valet begränsas ofta av att skolan fylls vid placeringen av elever som hör till området. Genom att ändra skolupptagningsområdena tror vi att det blir lättare för oss att ge barn plats i den skola som vårdnadshavarna önskar.

Observera att vi gör den här enkäten för att kunna planera för var Alebarnen ska gå i skolan i framtiden. Du som har barn som börjar i förskoleklass i höst har redan lämnat in önskemål om i vilken skola ditt barn ska gå. Denna enkät räknas inte som en ändring av dina önskemål.

Svara på enkäten

Du svarar på enkäten på den här länken Länk till annan webbplats..

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den