Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Lär känna våra kulturstipendiater

Lennart Engström som ligger bakom webbplatsen Gamla Nol, musiken Robin Lillfors och föreningseldsjälen Ann Franzén fick ta emot Ale kommuns kulturstipendium 2020. I filmen hör ni stipendiaterna berätta om sin gärning och vad kulturstipendiet betytt för dem.

Motiveringar

Robin Lillfors – arbetsstipendium 10 000 kr

Robin Lillfors är med sin entusiasm, sin omtanke och inte minst sina musikaliska verk en stor glädjespridare som oavbrutet strävar efter att med sin musik bidra till ett mer levande och mänskligt samhälle. Kultur- och fritidsnämnden i Ale kommun tilldelar Robin Lillfors ett arbetsstipendium om 10 000 kr för att möjliggöra inspelning av nyskriven musik.

Lennart Engström – belöningsstipendium 10 000 kr

Lennart Engström besitter en stor kunskap om och hyser en genuin kärlek till sin hembygd i Nol. För att fler ska få ta del av all kunskap har Lennart bit för bit byggt en egen hemsida med ett omfattande material om ortens historia och kulturarv. ”Gamla Nol” har utvecklats till en digital kunskapsbank med ett tilltal som genomsyras av en stolthet över hembygden. Kultur- och fritidsnämnden i Ale kommun tilldelar Lennart Engström ett belöningsstipendium om 10 000 kr för sitt oförtrytliga arbete och sitt ambassadörskap.

Ann Franzén – belöningsstipendium 10 000 kr

Ann Franzén är en eldsjäl utöver det vanliga som under flera decenniers tid har arbetat aktivt i ett flertal kulturföreningar i Ale kommun. Ann är en välkänd profil i Ale kommun och har genom åren med stort engagemang i ord och handling bidragit till ett levande kulturliv. Kultur- och fritidsnämnden i Ale kommun tilldelar Ann Franzén ett belöningsstipendium om 10 000 kr för sina enastående insatser och sitt stora ambassadörskap för kulturen och Ale.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

Hitta hit   > Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den