Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Antalet covid-smittade ökar i Ale - nu hjälps vi åt

Tre vikingar. En ligger på marken och visar hur långt avstånd de andra vikingarna bör hålla till varandra för att inte riskera att smitta varandra med coronaviruset.

Illustration: Freepik.

Nu uppmanar Smittskydd Västra Götaland och Ale kommun gemensamt alla som bor i Ale kommun att hjälpas åt för att minska smittspridningen.

För Västra Götalandsregionen som helhet har antalet fall av covid-19 gått ned sedan nyår för att de sista veckorna lägga sig på en till synes stabil klart lägre nivå. Men Ale kommun visar en avvikande kurva med en stadig uppgång de sista tre veckorna. Ökningen är 32 procent mellan vecka fyra (108 fall) och vecka fem (143 fall). Prognosen för vecka sex pekar mot ännu fler fall av covid-19.

- Alla i kommunen måste följa rekommendationerna att hålla avstånd, hålla sig till sin närmaste umgängeskrets och undvika nära kontakt med alla andra, säger biträdande smittskyddsläkare Peter Nolskog.

- Nu är det skört läge. Det här måste vi ta på allvar och hjälpas åt så att vi kan få stopp på den här ökningen av sjukdomsfall, säger kommunchef Maria Reinholdsson.

Och vi vet ju alla hur vi gör för att inte smitta varandra:

Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Inga undantag.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den