Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Kultur och fritid öppnar för unga födda 2002 och senare

Foto: Freepik

Unga födda 2002 och senare ska få tillgång till kultur- och fritidsverksamhet. Så här ser verksamheten för sektor kultur och fritid ut från och med 8 februari.

Anledningen är unga ska få fortsätta med eller utöka sin fritidsverksamhet så att de inte slutar med sitt engagemang inom till exempel idrott eller kultur. Samtidigt måste all verksamhet följa rekommendationer och lagar så att den sker smittsäkert.

Öppen ungdomsverksamhet

Verksamheten är öppen för födda 2002 eller senare. Föranmälan till aktiviteter sker via appen Ung i Ale. Vi fortsätter med kompletterande verksamhet digitalt samt har verksamhet utomhus.

Kultur

Kulturskolan är öppen med coronaanpassningar på plats i kommunala lokaler för de födda 2002 eller senare. Beroende på förutsättningarna i lokalerna kan en del av undervisningen fortsätta vara digital.

Barnkulturprogrammet på skoltid fortsätter enligt plan. Offentliga kulturarrangemang skjuts på framtiden.

Fritid

Idrottshallarna öppnas för organiserad föreningsverksamhet för de födda 2002 eller senare. Föreningarna ansvarar för att allmänna råd och rekommendationer följs när de bedriver sin verksamhet. Elitverksamhet (yrkesmässig) får bedrivas som tidigare.

Simhallen i Skepplanda öppnar 1 februari för skolsimskola, simskola för dem som är födda 2002 eller senare. Föreningsverksamhet för de födda 2002 eller senare kan genomföras. Allmänhetens bad är fortsatt stängt.

Ale Arena i Bohus öppnar för bokning av träning för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Allmänhetens åkning och alla arrangemang, matcher med mera ställs in.
Allmänhetens åkning ställs in eftersom att Ale kommun inte bemannar anläggningen och således inte kan kontrollera antalet besökare.

Fältverksamheten fortsätter som tidigare.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den