Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Fortsatt delvis stängt på Surte förskola

Tillfälligt stängt

Illustration: Freepik.

Avdelningarna Bullerbyn, Junibacken och Junibyn kommer att vara fortsatt stängda måndag 8 och tisdag 9 februari. Stängningen kan förlängas.

Flera av medarbetarna har testat positivt för sjukdomen covid-19 och kan inte arbeta. Detta betyder att avdelningarnas barn inte kan vara på förskolan på månfagen och tisdagen. Observera att övriga avdelningar är öppna som vanligt. Barnen på dessa avdelningar är välkomna och vi har medarbetare på plats.

Meddela oss om barnet är sjukt

Det är mycket viktigt att vi får vet veta om ditt barn är sjukt/har fått covid-19 eftersom vi bestämmer ifall vi ska hålla avdelningarna stängda längre utifrån hur många barn och vuxna som är sjuka. Därför ber vi dig meddela ditt barns förskola om barnet eller någon annan i familjen är sjuk i covid-19. Vi behöver inte veta vilken person som är sjuk.

Har ditt barn symptom?

Normalt testas inte förskolebarn, men Smittskydd Västra Götaland har bett oss uppmana er att testa barn som har symptom för eventuell covid-19-sjukdom.

Om ditt jobb

Måste du vara hemma från jobbet för att avdelningarna stänger? Du kan söka ersättning från Försäkringskassan. Läs mer på Försäkringskassans webbplats Länk till annan webbplats..

Har båda vårdnadshavarna arbete inom samhällsviktig verksamhet? Kontakta rektor, telefon 0303-70 31 60 så ordnar vi barnomsorg för ditt barn.

Avdrag på avgiften

Vi kommer att göra avdrag på barnomsorgsavgiften.

Beslut

Beslutet att stänga förskolan har fattats av utbildningsnämnden i samråd med Smittskydd Västra Götaland.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den