Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Nu flyttar barnen in i Nolbäckens förskola

Nolbäckens förskola, foto: Robin Fahlberg/Ale kommun

På måndagen klipptes bandet till Nolbäckens förskola. - Förskolan är jättefin, det känns toppenbra att flytta in i den nya förskolan. Både barn och pedagoger har längtat, säger rektor Eva Henrysson.

Personalen på förskolan har fått vara delaktiga under hela processen. Ända från när förskolorna började planeras.

- Vi har haft en bra dialog mellan de olika yrkeskategorierna såsom projektledare, arkitekter, pedagoger, gata/park, fastighet samt internservice under hela projeket. Jag tror det är därför det i slutändan har blivit så här bra, säger rektor Eva Henrysson. Vi har fått vara med och planera allt ifrån färgsättning till hur utemiljön skulle vara uppbyggd.

Fabian, Adem ,Hugo, Caspian och Lava klipper invigningsbandet tillsammans med rektor Ulrika Samuelsson. Foto: Ingegerd Karlbom/Ale kommun

Förskola för 144 barn

Förskolan har två våningar och är uppdelad i tolv mindre enheter. Skolgården är uppdelad i olika zoner. En trygg zon för de yngre barnen och aktiv och vild zon för de äldre. Bygget har pågått sen i september 2019 och projektledare Robin Fahlberg är nöjd med resultatet.

- Jag tycker att byggnaden har blivit väldigt fin, men framför allt är det roligt att ha fått vara med och tillsammans med verksamheten skapa bra ändamålsenliga lokaler för personal och barn. Vi får inte heller glömma gården som vi lagt mycket fokus på, säger Robin Fahlberg.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den