Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Ta hand om varandra på lovet

Mamma och son kramas.

Foto: Tatiana Chekryzhova/Mostphotos.

Nu börjar ett annorlunda jullov. I stället för att träffa vänner och delta i aktiviteter ska vi bara umgås med familjen. För många unga känns tanken på ett lov med bara föräldrar och kanske syskon inte så kul. En del hade kanske helst inte haft jullov alls.

Passa på att vara med dina ungdomar om du kan – hitta på något kul hemma och utomhus eller bara prata mer än ni brukar. Så kan vi ta vara på det här speciella lovet, där livet i den närmaste familjen blir tätare än det brukar under vanliga år.

Hjälp barn och unga att förstå att även om det känns tungt nu kommer livet inte alltid att vara så här. Ingen vet hur lång tid det tar, men det blir ett slut på coronapandemin. Vi kommer att kunna leva mer som vanligt igen, med kompisar och aktiviteter.

Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma

Under tiden är det viktigt att vi alla följer råden om att tvätta händerna, stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk och att hålla ordentligt avstånd till andra. Det är det enda sättet vi kan stoppa smittspridningen på.

Vi på kommunen har en del lovaktiviteter som du hittar på ale.se/lov. Här finns både digitala och livegrejor att ägna sig åt.

Behöver ni stöd och råd?

Skulle det vara så att din ungdom oroar sig extra mycket nu, eller om ni bara vill ha tips och råd om livet under coronapandemin finns många bra tips och länkar vidare på den här webbplatsen Länk till annan webbplats., som är ett samarbete mellan Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och regeringen.

Du kan också hitta hjälp på den här sidan. Här finns bland annat information om vad Ale kommun kan hjälpa till med.

Mer information

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den