Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Alla barn stannar hemma vid covid-19 i hushållet

Foto: Mostphotos.

Nu ska också elever i grundskolan stanna hemma om de bor med någon som har sjukdomen covid-19. Folkhälsomyndigheten ändrar rekommendationerna för att minska oron hos personalen inom skola och förskola.

Förskolor och skolor ska vara öppna under pandemin och undervisningen ska ske i skolan och inte på distans. Det beror på att verksamheterna är viktiga för barnens utveckling.

Pandemin har inneburit stora påfrestningar på medarbetarna inom förskolan och skolan som har arbetat hårt för att minska risken för smittspridning. För att minska oron hos medarbetarna och göra det lättare för dem att fokusera på det pedagogiska arbetet görs nu den här ändringen; även symtomfria barn i för- och grundskola stannar hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. Sedan tidigare gäller rekommendationen för äldre elever, som elever i gymnasieskolan.

För uppdaterad information om när man ska stanna hemma om någon i hushållet är sjuk kontakta sjukvården eller sök informationen på folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats..

Vi återkommer om frågan om distansundervisning för barn som är hemma på grund av att någon i hushållet är sjuk i covid-19.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den