Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Barn ska stanna hemma från förskolan om anhörig har covid-19

Pojke och pappa.

Foto: Anders Andersson/Scandinav.

Från och med 26 november ska barn så långt det är möjligt stanna hemma från förskolan så länge någon i hushållet har covid-19. Detta har Smittskydd Västra Götaland beslutat.

Om barnet inte kan vara hemma ska du som vårdnadshavare se till att du kan lämna och hämta ditt barn på ett säkert sätt för att undvika smittspridning. Detta gäller oavsett om det är du som är sjuk eller om det är en annan person i hushållet.

Våra förskolor har självklart också ansvar för att lämning och hämtning kan ske på ett säkert sätt. Det innebär att avståndet mellan den som lämnar och hämtar måste vara minst två meter, och att lämning och hämtning sker utomhus.

Som vanligt gäller att bara barn som inte har några symptom på covid-19 får komma till förskolan.

Om skydd mot smittspridning

Enligt smittskyddslagen måste den som har en smittsam sjukdom göra det som krävs för att skydda andra mot smitta (så kallad skyddsplikt). Det betyder att den som är smittsam inte ska träffa andra människor än de som bor i samma hushåll och inte resa med allmänna kommunikationsmedel. De kan vistas utomhus så länge de håller avstånd till andra personer. På den här sidan hittar du de förhållningsregler som smittade personer får av behandlande läkare. Länk till annan webbplats. I förhållningsreglerna finns information om vad som menas med ”smittsam period”.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den