Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Kulturprojekt på gång om mötesplatser

Konstverket Upp med handen! av Per Agelii

Konstverket Upp med handen! av Per Agelii. Foto: Sofie Pheiffer Rittfeldt/Ale kommun.

Vi har fått pengar till Gör plats! – ett projekt om kulturarv, samtidskonst, lokal identitet och yttrandefrihet som vi genomför med de andra kommunerna i Göteborgsregionen.

- Vi på kulturenheten är väldigt glada att Göteborgsregionens kommunalförbund har beviljat projektmedel till förstudien Gör plats!. Tanken med förstudien är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för ett brett förankrat projekt som kan genomföras i samtliga 12 kommuner i Göteborgsregionen, säger kultursamordnare Klara Blomdahl.

Gör plats! handlar om kulturarv och samtidskonst. Målet är att skapa ett projekt som känns spännande och relevant för många olika aktörer – inte bara den traditionella kulturpubliken. En av utgångspunkterna i förstudien är att skapa dialog om vilka platser som fungerar som mötesplatser, både historiskt och i nutid.

- I början av nästa år kommer vi återkomma med mer information. Du som blir nyfiken på detta projekt kommer att kunna vara med i olika aktiviteter där du kan bidra med dina idéer och perspektiv. Till dess får du gärna fundera på vilka platser i kommunen som just du tycker är värda att belysa extra. Platser som har en spännande historia och potential att utvecklas i framtiden, säger Klara Blomdahl.

Mer om förstudien

Förstudien ska skapa bästa tänkbara förutsättningar för ett nyskapande konstprojekt med kulturarvsperspektiv, där så många som möjligt av GR-kommunerna är med. Projektets förhoppning är att alla kommuner tar fram en kulturhistoriskt intressant plats som sedan, i huvudprojektet, tolkas genom ett nyskapat, community-baserat samtidskonstverk. (I community-baserat arbete får amatörer hjälp att skildra och förmedla en berättelse eller fråga man tycker är angelägen, tillsammans med professionella kulturutövare.)

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den