Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Se hur fisket i Vimmersjön gick till

Nästan 6 ton fisk drogs upp ur Vimmersjön under de fem dagar som reduktionsfisket pågick. Följ med ut i båten och se hur fisket gick till.

- Det har gått över förväntan, säger kommunekolog Maria Magnusson . Vi siktade på att få upp 6,4 ton totalt över tre år, varav cirka 3,2 ton i år. Under veckan fick vi upp 5,8 ton.

Fisket ska hindra algblomning

Vimmersjön är en populär badsjö men det är också en övergödd sjö som drabbas av algblomning i princip varje år så kommunen tvingas avråda från bad.

- Genom att vi fiskar bort de mindre fiskarna som braxen, mindre mört och småabborre kommer antalet djurplankton att öka. Dessa äter i sin tur växtplankton - algerna som blommar. Med fler djurplankton förändras sjöns ekosystem så att vattnet blir klarare och risken för algblomningar och syrebrist minskar, säger Maria Magnusson.

Reduktionsfiske i tre år

Förhoppningen är att man redan nästa sommar kommer att se förbättringar i vattenkvaliteten. Reduktionsfiske kommer att genomföras även de kommande två åren.

- Det ska bli intressant att se vilka förändringar som har skett i fiskbeståndet till nästa höst, då vi fiskar igen, säger Maria Magnusson

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den