Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Kommunen planerar wifi vid Jennylund

Nytt fritt wifi planeras för området vid Jennylunds idrottsplats

Nytt fritt wifi planeras för området vid Jennylunds idrottsplats

Ale kommun har sökt och fått EU-bidrag för att kunna erbjuda wifi i offentliga miljöer. I Ale kommuns alla lokaler finns redan idag wifi, öppet för alla, ”Ales fria WiFi”. Planen är nu att erbjuda wifi i området runt Jennylunds idrottsplats, Jennylunds ridklubb och Ale arena.

Föreningarna som verkar i området har länge haft en dialog med Ale kommun om wifi då mobiltäckningen i området är mycket dålig.

Ale kommun har ansökt och beviljats medel från EU för att installera det öppna nätverket WiFi4EU. Nätverket är ett initiativ från EU som vill främja fritt wifi för invånare och besökare på allmänna platser som parker, torg, offentliga byggnader, bibliotek, vårdinrättningar och museer. Pengar har avsatts och kommuner i hela Europa har fått söka för att bli en del av WiFi4EU.

- Vi är glada att vi kan göra kommunen ännu mer tillgänglig genom bra trådlös uppkoppling för alla. Vi påbörjar nu arbetet med projektering för utbyggnaden av fritt wifi i Jennylund, kommenterar Mikael Berglund (M), kommunstyrelsens ordförande, det godkända EU-bidraget.

- Tillgång till bra wifi är en del i kommunens digitaliseringsarbete säger IT-chef Christina Larsson. Wifi finns i alla kommunala lokaler och på många idrottsplatser som kommunen äger. Jennylundområdet är ett logiskt nästa steg.

Wifinätet i Jennylundområdet kommer vara gratis att använda och bli en del av kommunens befintliga wifinät.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den