Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Felparkerade bilar vid badplatser – potentiell livsfara

Brandbil

Vid de kommunala badplatserna finns räddningsvägar för att utryckningsfordon snabbt ska kunna ta sig dit om det sker en olycka. Det är många som inte respekterar detta och parkerar sina bilar så räddningsväg blockeras. Utöver att du riskerar böter och flytt av bilen på egen bekostnad, kan din felparkering leda till att människor mister livet.

Sommaren med semester, sol och bad är för många den bästa perioden på året. Trots det måste du ändå vara redo för att olyckor sker. En viktig del är att du ser till att inte blockera räddningsvägar så att räddningstjänsten snabbt ska kunna nå fram vid behov.

Vid fint väder kommer det att finnas extra bevakning på plats vid badplatserna och bilar som parkerat fel kommer fraktas bort på ägarens bekostnad.

Tobbe Engström som är gatuingenjör på Ale kommun berättar att inför nästa år kommer parkeringen vid Surtejön byggas om och det kommer finnas plats för nästan dubbelt så många bilar som nu. Det kommer även sättas upp hinder längs vägen som förhindrar att bilar kan parkera fel.

Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den