Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Nytt avtal för sotningsverksamhet i Ale

Sotare i full mundering uppe på ett tak.

Foto: Johan Bjurer/Mostphotos

Den 1 augusti 2020 börjar ett nytt avtal för sotningsverksamhet i Ale att gälla. Det nya avtalet innebär att GÖSAB kommer att ta över sotningsverksamheten i Ale.

  • Sotningen kommer i möjligaste mån att genomföras med modern teknik/utrustning som är vänligare mot miljön och minskar riskerna för skador på kanalerna. Detta jämfört med traditionell sotning.
  • Vid sotning och brandskyddskontroll så kommer även en övergripande kontroll göras över brandskyddet i bostäder. Sotaren kommer att diskutera och informera er om åtgärder ni kan vidta för att säkerställa att ni har ett väl fungerande brandskydd
  • Tydlig identifiering att sotaren från GÖSAB samarbetar med Bohus Räddningstjänstförbund. Personalen som besöker er kommer att ha räddningstjänstens märken/symbol på kläderna. De kommer även att ha namnbricka som ni kan begära att få se i samband med besöket. Detta för att ni ska kunna känna er säkra med att det är rätt sotare som besöker er.

Observera att brandskyddskontrollen är ett myndighetsuppdrag och får endast utföras av GÖSAB. Egensotning eller sotning av annan entreprenör får genomföras först efter godkännande av Bohus Räddningstjänstförbund. Om ni har frågor om sotning och brandskyddskontroll, är ni välkomna att kontakta GÖSAB Länk till annan webbplats. eller Bohus Räddningstjänstförbund.

Läs mer om sotning på Bohus Räddningstjänstförbunds hemsida. Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den