Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Undvik att elda och grilla

eld i eldstad utomhus

Bohus Räddningstjänstförbund uppmanar till stor försiktighet vid eldning i skog och mark. Det är väldigt torrt i Kungälv och Ale kommun just nu och därför bör du varken elda eller grilla om det inte kan göras på ett säkert sätt.

Undvik att elda och grilla

Överväg om du verkligen måste elda eller grilla ute i naturen, om så är fallet tänk på att du ansvarar för att det blir släckt. Det är viktigt att du kontrollerar att all glöd är släckt innan du lämnar platsen. Avrådan innebär inte att det är eldningsförbud men det är upp till dig att hålla dig uppdaterad kring om eldningsförbud införs.

Planerar du att grilla på midsommar?

Vi uppmanar till stor försiktighet om du trots allt tänder en eld eller en grill. Tänk på följande om du ska:

Grilla ute i naturen

Gör det på iordningställda grillplatser, där är det mindre risk att elden sprider sig och lämna aldrig grillen obevakad. Var försiktig med gnistor och kringflygande aska om det fläktar eller blåser på glödbädden. Se till att grillen är helt släckt innan du lämnar platsen.

Grilla hemma

Placera grillen långt från brännbar vegetation och byggnader för att undvika brandspridning, ha släckutrustning nära till hands och var försiktig med gnistor och kringflygande aska om det fläktar eller blåser på glödbädden. Se till att grillen är helt släckt innan du ställer tillbaka den för förvaring.

Håll koll på brandrisker och eldningsförbud

Du är själv ansvarig för att hålla koll på om det är eldningsförbud där du är. På respektive kommuns hemsida kan du se om ett beslut om eldningsförbud införts.

Du kan också ringa Bohus Räddningstjänstförbund på telefon 0303-33 47 00 och informationen läggs även ut på bohusräddningstjänstförbund.se Länk till annan webbplats..

dinsäkerhet.se Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om aktuell brandrisk och se brandriskkartor. Du kan också ladda ner mobilapplikation "Brandrisk ute", till din smarta telefon. Appen laddas ner från App Store för iOS eller från Play Butik för Android.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den