Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Kontakta FTI om skräpiga återvinningsstationer

Foto: Ale kommun

Tycker du det är stökigt på återvinningsstationerna i Ale? Kontakta FTI som äger återvinningsstationerna, så kan du påverka både tömning och städning.

De som producerar en vara måste se till att förpackningen blir återvunnen. I Sverige är det företaget Förpacknings- och tidningsinsamling AB (FTI) som ser till att förpackningar och tidningar samlas in och återvinns.

Det är FTI som ansvarar för att återvinningsstationerna är städade och tömda. Därför är det viktigt att klagomål på dålig städning av återvinningsstationerna kommer till rätt ställe - till kundtjänsten på FTI.

Antalet klagomål avgör hur ofta FTI tömmer och städar på återvinningsstationerna. Du kan därför hjälpa till att öka antalet tömningar och städningar genom att kontakta FTI.

Så kan du kontakta FTI

Ring till FTI:s servicetelefon 0200-88 03 11 eller använd formuläret på deras webbplats ftiab.se Länk till annan webbplats..

Renhållningen i Ale kommun har löpande kontakt med FTI för att få bättre tömning och städning.

Tänk på att det bara är förpackningar och tidningar som ska lämnas på återvinningsstationen! Hushållssoporna får inte hamna här - och annat skräp ska till återvinningscentralen Sörmossen i Bohus. Läs mer på ale.se/sormossen Länk till annan webbplats..

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den