Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Anlagda bränder – vad gör kommunen?

Brandman släcker brand i återvinningscontainer

Foto: Christer Grändevik.

Kommunen jobbar tillsammans med polisen i Kungälv-Ale, Bohus räddningstjänstförbund och andra aktörer för att få stopp på de bränder som varit i Ale under de senaste veckorna. Har du sett något? Kontakta polisen på 114 14.

Räddningstjänsten har behövt släcka mindre bränder i skog, containrar och nu senast en bil de sista veckorna. Vi uppmanar alla som sett eller vet något i samband med bränderna att kontakta polisen på 114 14 eller via polisen.se.

Så här jobbar Ale kommun

Kommunen samarbetar med polisen och Bohus räddningstjänstförbund för att förebygga och stoppa bränderna. Vi har förstärkt bevakningen kring de byggnader där vi har verksamhet. Medarbetarna är extra uppmärksamma på vad som händer i och runt våra fastigheter. Soprum och containrar är låsta och brännbart material ska inte gå att komma åt.

Återvinningsstationerna

Flera av bränderna har inträffat vid Förpacknings- och tidningsinsamlingens återvinningsstationer. Tänk på att inte ställa material som ska återvinnas utanför containrarna om de är fulla. Kontakta i stället Förpacknings- och tidningsinsamlingen på www.ftiab.se Länk till annan webbplats. eller telefon 020-088 03 11 för tömning.

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den