Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Uppskattad musik på äldreboenden

- Tacka och hälsa att det var underbart! Hälsningen kom från boende på Klockareängens äldreboende i Skepplanda till artisterna Stina Klintbom och David Carbe som sjöng och spelade utanför.

Klockarängen var först ut att få besök av sångerskan Stina Klintbom från Skepplanda och pianisten David Carbe från Kungälv som Ale kommun har anlitat för att glädja våra äldre. Under maj månad kommer denna duo besöka kommunens fem äldreboenden och framföra sin konsert Böljande ballader och brinnande boogie – ett program särskilt framtaget för en äldre publik.

- Detta var fantastiskt – och ett mycket välkommet avbrott i vardagen för både de boende och oss, var en spontan reaktion från personalen. Även om publiken sitter på behörigt avstånd och många lyssnar genom fönster och dörrar vid dessa annorlunda konserter – eller kanske just därför – uppstår en fin känsla av gemenskap i sången och musiken.

Konserterna har planerats i samråd med respektive äldreboende. Byggnaderna och gårdarnas olika förutsättningarna har lett till att det vid de fem äldreboendena kommer att ges åtta konserter för att alla ska kunna se och höra musikerna på ett säkert sätt.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den