Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Skyddsutrustning så våra hjältar kan jobba

Skyddsutrustning är en förutsättning för att vi ska kunna bedriva vård och omsorg under coronapandemin. Tack vare god framförhållning har Ale kommun hittills haft skyddsutrustning till alla som arbetar med Alebor med symptom.

Vi jobbar med att köpa in så mycket skyddsutrustning som möjligt och har dessutom tagit fram ett eget skyddsvisir och ett eget skyddsförkläde.

– I massmedia har det varit mycket diskussioner om bristen på skyddsutrustning och vilken kvalitet eventuella ersättningsprodukter håller. Att alla som jobbar närmast våra kommuninvånare kan skydda sig och har tillgång till det man behöver har högsta prioritet. Den skyddsutrustning som våra medarbetare får är likvärdig den som vi har normalt, säger Ebba Gierow, sektorchef.

Eget skyddsmaterial tillsammans med näringslivet

I den mån det går köper vi in skyddsutrustning från våra normala leverantörer. Tack vare engagerade medarbetare och ett fantastiskt samarbete med näringslivet har vi på kort tid kunnat ta fram eget skyddsmaterial. Ett lokalt företag tillverkar tvättsprit som har samma alkoholhalt och verksamma substanser i övrigt som den vi normalt köper. Med hjälp av lokala företag tillverkar vi långärmade förkläden och visir.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och har kontakt med vårdhygien på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Rutinen för arbete i samband med pandemin uppdaterades i går och den beskriver vilken skyddsutrustning som ska användas och i vilka situationer. Självklart ska de basala hygienrutinerna följas i alla sammanhang – och den som känner sig sjuk ska stanna hemma för att förebygga att andra smittas.

Tack till våra medarbetare

Självfallet jobbar vi också intensivt på att försöka få fler medarbetare in i verksamheten. Det har varit ett stort intresse för att komma och arbeta och just nu pågår planering för att få igång bredvidgångar. Målsättningen är att så många nya medarbetare som möjligt hinner introduceras innan behovet blir som störst. Dessa våra nya medarbetare är också de som kan hjälpa oss att bli uthålliga över tid.

– Slutligen vill jag rikta ett stort, varmt tack till alla er som arbetar i sektorn. Ni gör ett fantastiskt jobb! säger Ebba Gierow.

Mer information för dig som vill producera

Relaterad information

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den