Ale kommuns logga
Lyssna på sidan Lyssna
OBS! Den här nyheten kan vara gammal och kanske inte längre är aktuell.

Publicerad:

Stanna hemma vid symptom på luftvägsinfektion

Coronavirus

Från och med nu ska den som har symptom på luftvägsinfektion (hosta, andningssvårighe­ter eller feber) stanna hemma och följa informationen på 1177.se om covid-19 Länk till annan webbplats. i stället för att gå till förskolan/skolan/jobbet (gäller kommunmedarbetare).

Folkhälsomyndigheten bedömer just nu risken för en allmän smittspridning i Sverige som mycket hög. Nu behöver vi alla hjälpa till för att minska spridningen av coronasmitta.

Kommunala boenden

Vi tar inte emot onödiga besök på våra boenden. Det är särskilt viktigt att de som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre och riskgrupper inte arbetar om de får symptom på luftvägsinfektion (hosta, andningssvårigheter, feber).

Förskola/skola

Barn/elever samt skolmedarbetare med symptom på luftvägsinfektion (hosta, andningssvårigheter eller feber) ska stanna hemma. Friska elever och personal ska vara i skolan som normalt, oavsett om de har vistats i utsatta områden eller inte. Sveriges beredskap och metoder för smittspårning är god och effektiv och det finns därför ingen anledning att stänga förskolor eller skolor, även om smittade personer befunnit sig på förskolan eller skolan.

Tänk på att det är viktigt med god handhygien och att undvika onödig kontakt med sjuka.

Ytterligare information och frågor och svar hittar du på sidan om hur Ale kommun arbetar med skydd mot coronavirus/sjukdomen covid-19.

Länk till 1177:s film om hur man tvättar händerna ordentligt. Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar gärna på dina frågor!

Kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00
E-post: kommun@ale.se

Besöksadress
Kommunhus Nödinge
Ale torg 7, Nödinge

Postadress
Ale kommun
449 80 Alafors

Öppettider
Måndag-fredag
kl. 8.00-16.30

> Hitta hit Länk till annan webbplats.

Sidan skapades av:

den